Wat is een klassieke Dr. Hauschka behandeling?

De klassieke Dr. Hauschka behandeling

 

De klassieke Dr. Hauschka behandeling bestaat uit zeven stappen:

 

1. Verwarmen

De gezichtsbehandeling begint met een voetenbad. De verwarmende salie in het voetenbad stimuleert de bloedsomloop en ontspant uw hoofd. U kunt de dagelijkse beslommeringen en gedachten laten gaan.

Voetenbad

Voetenbad met Salie

2. Ontwaken            

Na het voetenbad krijgt u een voet- en beenmassage in ritmisch uitgevoerde, ademende bewegingen. Op dit moment is de onderpool van de mens aangesproken (het stofwisselings/ledematen systeem). Een verdere ontspanning vindt plaats. Daarna wordt u behaaglijk ingepakt en warm omhult.

Vervolgens worden door passieve bewegingen van het hoofd de spieren van de nek ontspannen en uw halswervel losgemaakt en ondergaat u een hoofdhuidmassage. Hierbij wordt het zenuw-zintuig systeem (de bovenpool) aangesproken, zijn de polariteiten versterkt en kan de aandacht zich verplaatsen naar de middenpool.

1333x2000-Haren uitstrijken

De rugspieren worden met een actieve armbeweging gestretcht. Door het stretchen van de armen worden tevens de lymfeknopen geopend en gaat het lymfesysteem (vochtafdrijvend, verterend, reinigend, afwerend) stromen. Vervolgens worden de armen en handen met een bodymilk en handcrème gemasseerd.

Uw lichaam is nu warm, ontspannen en doorstroomt.

3. Loslaten

Nu volgt een dieptereiniging van het gezicht. Uw gezicht wordt warm en zacht omhult met verschillende warme compressen die zijn doordrenkt met lavendel, rozen of amandel om nog verder te ontspannen. Met de reinigingscrème wordt uw huid zacht en grondig gereinigd, waarbij gemalen amandelen een groot absorberend vermogen hebben en afvalstoffen aan zich zullen binden zonder de huid uit te drogen. De reinigingskracht van de huid wordt gestimuleerd en de poriën worden fijner, de huid helder en de vorming van mee-eters gereduceerd. Een koud compres als afsluiting zorgt voor een ‘sauna’ effect.

Uw huid wordt nu versterkt met een Gezichtslotion waardoor het onderhuids bindweefsel opzwelt en zodoende nog meer stoffen tot zich kan nemen. Daarna volgt een dampbad voor uw gezicht die uw huid verwarmt en opent.  In de gezichtssauna zit Dr. Hauschka Gezichtsdampbad die de huiduitscheiding stimuleert en de lichaamseigen afweerkrachten activeert. De vochtige warmte in combinatie met de plantenextracten activeert de doorbloeding en secretie van de huid. Mee-eters komen los en kunnen gemakkelijk worden verwijderd. Tijdens het gezichtsdampbad zult u buikademhalingen doen om uw ademhaling te normaliseren en verdiepen. Ook dit heeft een ontspannende werking.

Als laatste stap in de dieptereiniging volgt het gezichtsmasker. Helende aarde bindt actief hoornschilfertjes en afvalstoffen van de stofwisseling. Op uw ogen worden oogcompressen gelegd die verzachtend werken bij vermoeide, rode en branderige oogleden en tevens overtollige afvalstoffen van de bovenste en onderste oogleden (wallen) afvoeren. Uw lippen worden verwend met Lippenbalsem.

Reinigend Masker

Reinigend Masker

4. Lymfestimulatie

De lymfestimulatie, het hart van de Dr. Hauschka behandeling, is door Elisabeth Sigmund speciaal voor Dr. Hauschka ontwikkeld. Door de ritmische bewegingen gaan de lymfeklieren beter werken, zodat het zelfreinigend- en regulerend systeem van de huid op gang komt. Niet alleen goed voor een zuiverend  effect maar daarnaast ook voor de versterking van het immuunsysteem. De levende, ritmische lymfestroom wordt gestimuleerd en ondersteund. Hierdoor worden impulsen afgegeven aan de ritmische stroming van de bindweefselvloeistoffen in het onderhuidse bindweefsel en wordt deze geharmoniseerd.

De lymfestimulatie tijdens de Dr. Hauschka schoonheidsbehandelingen.

De lymfestimulatie tijdens de Dr. Hauschka schoonheidsbehandelingen.

De lymfestimulatie heeft een omvangrijke, harmoniserende uitwerking, ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor het ontgiften van het lichaam.

5. Ontvangen

Afgestemd op uw huidbeeld ontvangt u een speciale Huidconditioner die zachtjes op het gezicht en hals wordt aangebracht. Deze Huidconditioner bevordert de gezonde huidvernieuwing, stimuleert de eigen krachten, normaliseert de vet/vochtproductie en maakt de huid strakker en jonger.

Een op uw huid afgestemd crèmemasker wordt aangebracht om uw huid een intensieve verzorging te geven. Ook nu worden Oogcompressen op uw ogen gelegd en wordt op uw mond lippenbalsem aangebracht die uw lippen intensief verzorgt en een vitaliserende werking heeft. Tijdens het intrekken van het masker worden uw decolleté en rug gemasseerd met een warme Gezichtsolie of een bodyolie. Door het gebruik van een olie die past bij uw huidbeeld worden uw decolleté en rug intensief verzorgd en voelen weer zacht en soepel aan.

 
Dr.Hauschka Kosmetikbehandlung, Revitalpackung auftragen2

 

Nu is de tijd gekomen om weer terug te keren naar de realiteit en uit de diepe ontspanning te ontwaken. Door middel van warme geurende compressen met de opwekkende citroengeur worden het masker en de olie ingedampt en het restant afgenomen. Ook nu krijgt u weer een verkoelend compres om nog meer terug   te komen op deze wereld.

6. Bescherming

Uw huid wordt versterkt door de Gezichtslotion en verzorgt door een dagverzorging. Nu heeft uw huid de beroemde en gezonde Dr. Hauschka glow.

7. Afronding

In de laatste stap van de behandeling krijgt u een complete uitrekking van het lichaam en worden uw voeten verwend met een voetenbalsem.

Na deze klassieke Dr. Hauschka behandeling voelt u zich herboren!

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

IDALINE ... natuurlijk genieten!
Average rating:  
 0 reviews

Tags: , , , , , , ,