Manuele Lymfedrainage hals/gezicht

Manuele Lymfedrainage – De originele Dr. Vodder methode

lymfensysteem voor manuele lymfedrainage

Voor wie is een Manuele Lymfedrainage (MLD) behandeling?

Loop je al een tijdje met klachten en ben je op zoek naar een effectieve oplossing voor jouw probleem?  Misschien overweeg je een Manuele Lymfedrainage behandeling, maar natuurlijk wil je wel weten of jij baat hebt bij deze behandeling. Hieronder vind je een kort overzicht van de klachten waar een MLD behandeling jou bij kan helpen:

  • Huidaandoeningen zoals acné, eczeem, onrustige huid en psoriasis
  • Stress en stress gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, hoge spiertonus
  • Vóór en ná cosmetische ingrepen zoals bijvoorbeeld een oogcorrectie (zwelling), en ondersteuning van weefselherstel (littekenvorming)
  • Versterken van het afweersysteem zoals bij hooikoorts, allergie en sinusklachten
  • Anti ageing, MLD remt veroudering van cellen af
  • Bij acne, bevordert de afvoer van afvalstoffen en bevordert weefselherstel

Dit klinkt misschien als een wonderbehandeling die te mooi is om waar te zijn, maar dat is het zeker niet! Lees hieronder waarom een Manuele Lymfedrainage behandeling zo effectief is en zo veel gezondheidsvoordelen heeft, en waarom ik er zo in geloof.

Sluit de MLD behandeling niet helemaal aan bij jouw behoeften? Ik bied vele verschillende behandelingen aan, hier vind je een handig overzicht.

Wat is een Manuele Lymfedrainage behandeling?

Manuele Lymfdrainage (MLD) is een zachte, ritmisch uitgevoerde massagetechniek die zonder tussenstof wordt uitgevoerd op de huid en het onderhuidse bindweefsel. De massagewerkdruk is laag en het tempo rustig en ritmisch. MLD heeft als doel het lymfestelsel te activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd; daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem.

Waarom een Manuele Lymfedrainage behandeling?

Een Manuele Lymfedrainage behandeling reinigt een vervuild lymfesysteem, dit is belangrijk want een goed werkend lymfesysteem houdt het lichaam schoon (lymfe betekent letterlijk: helder water), waardoor cellen optimaal kunnen functioneren. Vervuilde lymfen veroorzaken laaggradige ontstekingsreacties waardoor uiteindelijk allerlei degeneratieve aandoeningen en ziektes (óók van de huid) kunnen ontstaan die de kwaliteit van leven sterk verminderen.

Wat doet een Manuele Lymfedrainage behandeling precies voor jou?

Een bijzondere en zeer sterke werking van de Manuele Lymfedrainage behandeling is het in balans brengen van het vegetatieve zenuwstelsel. De zachte, ritmische, pompende bewegingen die tijdens de behandeling op de huid worden gemaakt, de vele herhalingen en de directe werking op de Nervus Vagus brengen meer para-sympatische activiteit tot stand. Hierdoor komen lichaam en geest in de modus van herstel/ regeneratie, ontspanning, veiligheid en vertrouwen.

Een regelmatige MLD-behandeling versterkt ook de werking van het immuunsysteem. De ongeveer 700 lymfeknopen in het lichaam, met daarin een groot deel van onze afweercellen, worden door de MLD gereinigd én geactiveerd om indringers te bestrijden. Hierdoor voel jij je fitter en vitaler en kun je beter omgaan met de stress die het leven ons zo vaak kan geven.

overzicht-lymfesysteem

Een overzicht van het lymfenstelsel (gele vaten en klieren) in gezicht en hals

manuele-lymfebehandeling-bij-vrouw

Massage waarbij subtiel druk wordt uitgeoefend op de lymfeklieren

De oorzaken van een vervuild lymfesysteem

Door de vaak chronische stress in onze prestatie maatschappij wordt het voor het lichaam steeds moeilijker om terug te schakelen naar deze “fabrieksinstelling” waardoor er voortdurend een teveel aan cortisol in het bloed wordt gebracht en de cellen uitgeput raken. We komen dan terecht in de overlevingsmodus.

Als afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden, worden de stoffen nog meer toxisch en dus ziekmakend. Het gevolg: ontstekingsreacties, oedeemvorming (buik en rest lichaam). Daarna kunnen de toxische stoffen in je bloed komen waardoor je verzuring van weefsels krijgt. Dus van tijd tot tijd een lymfedrainage is heel goed als je veel afvalstoffen produceert. MLD 1x per 3 weken. Zie het als een APK.

Waarom is de behandeling specifiek voor gezicht / hals?

Naast de helende effecten van de Manuele Lymfedrainage behandeling zijn er nog meer schoonheidsvoordelen die vooral in het gezicht en hals waardevol zijn. Ophoping van vocht en verontreinigingen worden afgevoerd waardoor de cellen in je huid beter in de herstel/regeneratie modus gaan, waardoor je gezicht en hals vitaler en gezonder worden, voelen en lijken.

Je huid zal weer stralen!

De Manuele Lymfedrainage behandeling…

Helpt 100% natuurlijk en effectief tegen acné, psoriasis, eczeem en onrustige huid

Versterkt jouw afweersysteem tegen hooikoorts, allergieën en sinusaandoeningen

Voert overtollig vocht af en laat de huid in jouw gezicht en hals weer stralen

Reinigt de huid van binnenuit en helpt tegen veroudering

Waarom ik zo in de Manuele Lymfedrainage behandeling geloof

Wat ik zo bijzonder vind aan de MLD is dat iedereen die deze behandeling ondergaat heel snel tot een hele diepe ontspanning komt. Bijna iedereen valt in slaap. Mensen gaan echt uit hun hoofd en komen tot rust, en na de behandeling voelt men zich helemaal herboren.

Het is een 100% natuurlijke behandeling die het zelf-herstellend vermogen van het lichaam ondersteunt, wat niet alleen gezondheidsvoordelen oplevert maar ook beautyvoordelen!

Mocht je nog twijfels of vragen hebben over de behandeling, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik beantwoord graag al je vragen!

Liefs, Idaline

idaline-35-jaar-schoonheidsspecialist
Dr.Hauschka-logo
anbos-logo
natural-face-lifting-logo-black